Conill del Priorat

El Conill del Priorat és una petita granja al cor del Priorat, a Cornudella de Montsant, on Jordi Gomis fa més de trenta-cinc anys que continua el negoci familiar de la cria de conills.

Un dels trets diferenciadors de la granja és que per a les instal·lacions fan servir energies sostenibles, i que tenen una cura especial de l’alimentació dels conills: mengen productes ecològics i una barreja d’herbes aromàtiques autòctones. Tot això es tradueix en una carn tendra i molt saborosa.

Fa uns anys, però, la crisi del sector va fer que en Jordi decidís apostar pel menjar preparat de qualitat i per vendre el conill guisat amb receptes tradicionals, com ara el conill amb cargols o amb bolets. Cuinen la carn al forn a baixa temperatura durant sis hores, i posteriorment l’envasen al buit i la pasteuritzen amb les diverses guarnicions, que han cuinat amb llenya d’alzina.

 

Tatjé de Viladordis

D’ençà que tenia 22 anys, Joan Tatjé cria conills a Viladordis, a Manresa. Aquesta petita explotació agrícola i ramadera familiar es va establir a la postguerra i ha anat evolucionant amb els anys: on abans hi havia porcs i vedells, ara hi ha conills, i fa poc més de deu anys, amb la incorporació del seu fill Marc, van engegar el projecte de la cria de colomins.

Són l’única granja de Catalunya que cria i comercialitza colomins, una au amb molta tradició a taula i molt valorada en l’alta cuina.

Pel que fa als conills, són de pelatge de color i ulls negre. A l’engreix s’alimenten amb un pinso més fibrós i de baix contingut energètic, a base de productes vegetals. Això fa que el creixement sigui més lent, per aconseguir una millor qualitat i textura de la carn.

Actualment venen a carnisseries i particulars.