Can Marpons

En Pep de Can Marpons va aprendre l’art de cultivar maduixes de la mà del seu pare.

A les finques familiars d’Arenys de Munt, continua la tradició maduixaire, reduint al mínim l’ús de productes químics per preservar la qualitat i el gust característics de les maduixes maresmenques. El resultat és una maduixa de gust i aroma intensos, que es cull en el punt òptim de maduració.

L’Hort d’en Dídac

La família d’en Dídac treballa els seus camps de Cabrera de Mar, al Maresme, des de fa més de cent anys. 

Hi fan créixer una maduixa ecològica i autòctona, sense afegir cap químic, per mantenir el gust autèntic i dolç característic de la maduixa del Maresme. 

A més, a l’Hort d’en Dídac col·laboren en la integració laboral de persones amb diversitat funcional.

L’Hort de Maso

Fa sis anys, la Cristina i en Vicent van iniciar un projecte familiar dedicat exclusivament al conreu de cirerers primerencs, situat a Miravet, a tocar del riu Ebre.

La Ribera d’Ebre, gràcies al contrast tèrmic de la primavera, és el lloc idoni per produir aquesta fruita tan dolça. A partir de mitjan abril ja es poden trobar les primeres cireres de la temporada, que són de mida mitjana/gran i amb una polpa dura i vermellosa.

A l’Hort de Maso, tenen diverses parcel·les on cuiden els seus cirerers per poder produir la fruita de la millor qualitat. A banda de fer agricultura convencional per comercialitzar fruita de proximitat i de temporada, també tenen un allotjament rural, una masia rehabilitada del segle XIX, per poder gaudir de l’entorn privilegiat, envoltada dels arbres fruiters i a tocar del riu Ebre.

SAT Bepa

Des de fa tres generacions, a SAT Bepa s’han dedicat a produir fruita de temporada. Actualment, són els tres germans Pena els que segueixen amb el projecte familiar, que se situa entre el riu Segre i el Cinca, al Segrià.

El clima de la zona és el secret per poder obtenir cireres de temporada de la millor qualitat, sabor i textura, ja que deixen que la fruita segueixi el cicle de maduració natural. Gràcies a les gelades de l’hivern, els cirerers poden reposar perquè puguin sortir les primeres cireres, que són de maduració precoç, dolces, arrodonides i de color intens.

A SAT Bepa, comencen la recol·lecta a mitjan abril i són els responsables de tot el procés, des que la fruita neix de l’arbre fins al destinatari.

 

Ca l’Estrany

En Josep Pla és la tercera generació de maduixaires de Ca l’Estrany, una nissaga centenària de pagesos ubicada a Sant Cebrià de Vallalta, dins del Parc del Montnegre i el Corredor.

En aquest indret privilegiat, envoltat d’alzines i vora el mar, cultiva unes maduixes de bona mida, dolces, perfumades i consistents que creixen en pendents de sauló acarats pel sol de migdia.

Can Falgàs

Al marge esquerre del riu Fluvià, a Torroella de Fluvià (Alt Empordà), trobareu Can Falgàs, una empresa familiar de tradició pagesa. L’Alba Falgàs, el seu pare, Jeroni, i l’avi, Joan , són l’ànima actual d’aquest espai, que ells defineixen com “tocat per la tramuntana”, cosa que vol dir, d’una banda, que la producció està condicionada per l’entorn i la temporada, però, de l’altra, també es refereix a la ubicació, ja que estan al número 18 del carrer de la Tramuntana de Torroella.

Produeixen fruites i verdures ecològiques de qualitat, sense pesticides ni additius alimentaris de síntesi. Han fet que la seva producció sigui 100% ecològica, i tenen el segell de la CCPAE i el distintiu de km 0 – Slow Food. També produeixen cereals, plantes medicinals, oli d’oliva, fruita seca i suc de poma. Fan venda directa als mercats de poble de les localitats properes de l’Escala, Begur i Banyoles.