El Racó del Panarra

El Racó del Panarra és un obrador de pa i brioixeria situat a Vic. Elaboren els productes amb receptes originals, farines 100% ecològiques i massa mare. No hi afegeixen conservants ni cap tipus d’additius artificials.

L’elaboració és totalment artesana, i entre els seus pans se’n poden trobar de ben especials, de totes les formes i fets amb una gran varietat de cereals, com ara kamut, blat persa, fajol, espelta i mestall. També fan pans amb gustos, com ara amb maduixes i espirulina, per exemple, i elaboren productes de brioixeria per a festivitats i moments especials o per al dia a dia, com ara tortells, coques, pa de motlle, melindros i fins i tot masses de pizza.

Formen part del col·lectiu Osona Terra, associació de pagesos, artesans i oficis de boca de la comarca d’Osona.

Baluard Barceloneta

Anna Bellsolà pertany a la quarta generació d’una nissaga de flequers iniciada pel seu besavi Pere Bellsolà, que va fundar la Fleca Bellsolà l’any 1892, a la plaça del Gra de Girona, on elaborava pa amb blat de collita pròpia. El Baluard Barceloneta recull aquest llegat i obre les portes per primer cop l’any 2007.

La filosofia de la família Bellsolà consisteix a considerar cada pa com una peça artesanal i gairebé artística única. Els seus pans s’elaboren amb massa mare i amb farines 100% naturals provinents de conreu ecològic i moltes a la pedra de manera tradicional. La cocció es fa en forn de llenya, alimentat amb fusta de roure, alzina i faig, i operat manualment per aconseguir la temperatura ideal.

La frescor i la qualitat dels pans es garanteix elaborant les masses diàriament de manera artesana.