El Mercat Arrels arrenca el dia 11 en fase de proves

Després de mesos de treball intens, el dijous 11 de març, a les vuit del matí, obrirem la fase de prova del Mercat, només per als primers socis i sòcies fundadores. Tothom que sigui soci abans del dia 9 podrà comprar amb total normalitat en la fase de prova del mercat.

Aquesta fase de prova l’anirem posant en marxa durant tot el mes. Cada setmana obrirem un grup de mercats locals, i a final de mes tots els socis del Mercat ja hi podran fer les compres. Arribarem al 70% de les llars amb tot el producte i al 30% restant, de moment, només amb producte de rebost.

Comencem amb una fase de prova perquè, ara que ja ho tenim tot a punt, tecnologia, logística, productors, màrqueting, necessitem provar dues coses que només podem saber posant tot el projecte en marxa de manera acotada. Volem saber quina és la recurrència amb què els socis faran servir el mercat, cada quan compren i quines quantitats, i quants productors són viables per atendre aquesta demanda amb èxit.

No volem sobredimensionar ni infradimensionar el projecte a escala logística, i també volem garantir que no s’exhaureixin els productes i, al mateix temps, que cada productor tingui prou facturació per justificar la seva participació en el Mercat Arrels.

En aquesta primera fase, acotarem també l’oferta a 70 pagesos i elaboradors. D’aquesta manera, posarem a prova tot el sistema tecnològic, logístic i de comunicació que hem construït específicament per al Mercat Arrels, un sistema que no existia enlloc fins ara i que, perquè sigui un èxit, necessitem sotmetre a la realitat amb la complicitat de la comunitat Arrels, tant de la pagesia com dels consumidors.

Si encara no sou socis del projecte, teniu temps fins al dia 9 per participar en aquesta primera fase.