I ara… gelats? Gelats!!

Aquesta petita gran història és de totes i tots i ens fa molta il·lusió compartir-la.

Tot va començar dilluns passat. Repassàvem els comentaris que els socis i les sòcies ens envieu per WhatsApp i per e-mail, i un missatge ens va cridar l’atenció:
«Ara que ja fa bo, tindrem gelats al Mercat Arrels?»
Us ho hem de dir. Se’ns va escapar el riure.
«Amb el que hem patit perquè arribessin bé les maduixes i les cireres! Imagina’t… gelats!!!!»

Però al cap de deu minuts… Pere Romanillos, responsable de Productors, diu:
«M’ha quedat rondant pel cap el gelat… Fa un parell de mesos, una gelatera artesana de Vic es va posar en contacte amb nosaltres. Mireu, és aquí, l’Eulàlia… I diu que té una idea…»

L’Eulàlia fa molt que pensa com dur a cada casa els seus gelats artesans, fets amb ingredients de proximitat i amb tot l’amor que hi posen ella i tota la família. Els gelats necessiten viatjar a temperatura de congelació, en camions equipats específicament, però potser amb un envàs reciclable i aïllant, de la mida adequada, i una manera de generar fred durant vuit hores…

A la mateixa reunió, en Pere va trucar a l’Eulàlia i…
«Ho he aconseguit, Pere!»
La Fundació Trueta ha cedit una dotzena de caixes aïllants aptes per al transport alimentari, i hem comprat uns generadors de fred que es poden recarregar després de cada trajecte.

Paco Borrego, responsable de Logística, que és un home prudent, ens va convèncer de fer una prova abans de tirar-nos a la piscina: «portem-ne a vint socis i sòcies i que ens diguin com els arriben». Dit i fet. Ho vam provar divendres passat… i va funcionar! Els missatges de tothom eren engrescadors.

I ja ho veieu.
Gràcies a l’empenta de cadascuna de les persones que hi ha darrere d’Arrels, als elaboradors com l’Eulàlia, a en Pere i en Paco, a la nena que ens va fer somiar amb gelats i als socis i les sòcies que us hi heu implicat posant a prova la idea de l’Eulàlia… l’impossible és possible.
Un cop més, la força de la gent ens ho ha demostrat.

Benvinguts a la parada de gelats de Xixovic al Mercat Arrels!