La primavera ha arribat al camp… i al Mercat!

El canvi de temporada ja s’ensuma a les parades dels mercats de pagès Arrels. Ens ho explica en Pere Romanillos, responsable de Producte i Productors.

Abril ploraner, maig rialler“, diu la dita popular.

I, afortunadament, la cosa ha anat així. Després del maldecap de les gelades tardanes al març, el camp es comença a refer. 

Amb l’arribada del bon temps, comencen a abundar les primeres verdures de primavera.

Al Mercat ja podem trobar els cabdells ecològics conreats al Parc Agrari del Llobregat, els deliciosos pèsols de llàgrima maresmencs i la dolça ceba tendra, tots dos també de conreu ecològic, gràcies a en Pol, del Turó d’en Rompons.

Les verdures típiques d’hivern, com la carbassa, la bleda i la col, donaran pas a la mongeta tendra, els enciams empordanesos de Can Falgàs i les patates noves que acaba de collir en Xavier, de Can Tria.

L’Imma, de Tugas, ens avança que al maig ja podrà oferir-nos carbassó, fonoll i pebrot verd de conreu ecològic, a més de les seves esperadíssimes cireres ecològiques, conreades a les finques de Sant Climent de Llobregat.

Per cert, ja tenim les primeres maduixes del Maresme d’en Josep, de Ca l’Estrany, i els maduixots eco de Can Tria. Boníssims! Aprofitem per avançar-vos que ben aviat incorporarem nous maduixaires maresmencs. Estigueu atents al vostre mercat.

Uns arriben i d’altres marxen. Aquesta setmana deixarem de tenir les taronges d’en Dídac, el nostre jove productor de cítrics del Baix Ebre. Marxa gratament sorprès i satisfet, després d’haver venut tres tones de taronges: això són gairebé 12.000 taronges venudes al nostre Mercat en un mes i mig!

I acabem amb ganes d’entrar al cor de la primavera amb una altra dita popular: maig arribat, hivern acabat!