La tria del director: mirabolans del Llobregat

En Josep Sucarrats ha dirigit la revista CUINA durant 15 anys, i el bon menjar no li ve de nou: l’àvia Florentina, pagesa d’Abrera, li ha sabut transmetre el llegat dels que estimem la terra. En Josep, que ara està dedicat en exclusiva a dirigir els continguts d’Arrels, el món que torna, ens explicarà quins són els seus productes preferits del Mercat. No et perdis les recomanacions del nostre gastrònom!


Hi ha fruites que la gent de pagès espera (i gaudeix) com si fossin llaminadures. A mesura que ens acostem a l’estiu, cada cop ens n’anem trobant més, i, a principi de juny, el rei és el mirabolà. Els mirabolans són els fruits de la prunera vermella, i la meva àvia Florentina, que acaba de fer 93 anys, se’n deleix com si encara fos una nena. Viu a Abrera, al nord del Baix Llobregat, i és que a la vall baixa d’aquest riu aquesta pruna menuda, d’un vermell daurat i dolcíssima és molt popular. 

M’agraden moltíssim els mirabolans que la família de Tugas i Companyia ven al Mercat Arrels. Els Tugas són una autèntica estirp de pagesos baixllobregatins, i les fruites i verdures ecològiques que conreen a Sant Climent i Viladecans conserven el sabor dels camps fèrtils que han sobreviscut a la industrialització de la comarca.

Si no coneixeu els mirabolans, us els recomano… I si ja els coneixeu, els dels Tugas, creieu-me, són excel·lents!

Josep Sucarrats
Director de continguts d’Arrels, el Món que Torna